Det kreative værksted

I det kreative værksted kan man tegne, male og dekorere præfabrikerede ting i bl.a træ, glas og porcelæn, og i perioder lave smykker, arbejde med glas og hvad vi ellers lige finder på.

Vi inspirerer gerne og kommer med nye ideer, men vi elsker også at arbejde sammen med børnene udfra deres idéer.

I det kreative værksted er der også mulighed for at hænge ud og slappe af med vennerne, snakke om stort og småt eller bare sidde stille og tegne.


Der er brugerbetaling på de ting man vil lave i Krea. Til gengæld har vi ingen begrænsninger for, hvor meget man må lave af hver ting. Der kan laves et klubkort, som bruges til betaling.

Rollespil

Rollespil er en interaktiv historie, hvor handlingen udspilles af deltagerne.
Forestil dig et teaterstykke uden manuskript og tilskuere, hvor alle har en rolle, men ingen handling er fastlagt. Uendelige muligheder ligger foran dig og valget er dit.
I rollespil lægger man sin egen personlighed på hylden i et stykke tid for at spille en helt anden rolle. Man kan låne tøj og våben i klubben, men der er også mulighed for at opbevare sit eget.

To gange om året mødes vi med de andre klubber i Viborg til Enaveld.


Rollespilsværkstedet:
Rollespilsværkstedet er åbent i perioder. I værkstedet kan du lave forskellige rekvisitter og våben til din rolle.
Der er brugerbetaling i rollespilsværkstedet.

Animation

Vi elsker at lave animation i klubben. Udover at lave små film i løbet af året, deltager vi hvert år i Animok - Animationfestival for skoler. Her skal vi, udfra forskellige emner, lave animationsfilm. I 2019, 2020 og 2021 blev vi belønnet med 1. pladsen. I 2022 fik vi en flot 2. plads.

Når vi laver animation arbejder vi med historiefortælling gennem billeder. Igennem forløbet øver vi os bl.a. på at kommunikere med hinanden på en god måde, give plads til hinanden, byde ind og indgå kompromisser. Når filmen er færdig gør vi meget ud af, at værdisætte og anerkende det børnene har skabt. Vi viser alle film i klubben og vi uploader dem på vores Youtube-kanal så de også er tilgængelige derhjemme og i skolen.


Se vores animationsfilm her.

Teater

Vi laver teater sammen lige fra idé, over manuskript til premieren. Eksempler på vores teaterstykker er: "100 år og en madpakke" (som vi lavede i anledningen af Hald Eges 100 års jubilæum, "Dr. Hue" og "Hvorfor f***** bliver det aldrig jul, mor?" 


I 2020 udvidede vi teaterdelen med at lave vores egen julekalender, som vi udsendte på YouTube.


Når vi ikke laver teater i traditionel forstand, har vi ofte teatersport på programmet. Her kan alle være med til nogle sjove lege, der både udfordrer os og gør os bedre til at tænke ud af boksen. 

Sport og spil

Vi har mange muligheder både inde i vores store sal, og ude. Du kan bl.a. spille og træne bordtennis, spille fodbold, hockey, basket og håndbold, stå på waveboard og køre på ethjulet cykel, og lave saltoer på madrassen. 


Vi har mulighed for at dyrke mange traditionelle sportsgrene, men vi kan også godt finde på at blande dem. Hver uge vil der være en voksen-styret aktivitet i salen. Det kan fx. være kontorstole-fodbold, ormeløb eller nerf-krig. 


I vores fællesrum er der mulighed for at spille pool eller hygge sig med brætspil.